Cargo Tycoon

CargoTycoon to gra w której wcielasz się we właściciela firmy transportowej. Nie jest to łatwe zadanie, więc jeśli lubisz gry które wymagają kreatywnego, logicznego myślenia, a także czujesz, że potrafisz zarządzać własną firmą to ta gra jest właśnie dla Ciebie. Masz do spełnienia wiele zadań takich jak: zakup samochodów nowych i używanych przez graczy, zatrudnienie kierowców, szkolenie ich a także decydowanie o ich czasie wolnym, aż po wykonanie zleceń dzięki, którym będziesz mógł zwiększyć inwestycję w swoim przedsiębiorstwie. Gracz musi decydować gdzie zakładać kolejne filie swojego przedsiębiorstwa, aby transport był bardziej efektywny.
Jak się okazuję prowadzenie takiej firmy, nie jest wcale łatwe musimy zmierzyć się z wieloma problemami, dbać o własną reputacje, aby pozyskiwać nowych bardziej efektywnych klientów, trzeba dbać o swoich pracowników ponieważ to dzięki nim jesteśmy w stanie wykonywać zlecenia.